SCHIMBARE DE ȘATAFETĂ. Mărturisiri despre viață, încredere, compromis, competență și viitor

  CUPRINS:
CUPRINS

Argument 7

25 DE ANI DE LA INFIINTAREA ACADEMIEI DE STIINTE TEHNICE DIN ROMANIA 9

PRESEDINTE DE ONOARE 21

MARTURISIRI DESPRE VIATA, INCREDERE, COMPROMIS, COMPETENTA, CUNOASTERE, VIITOR... 25
Increderea, un liant social esential 28
„Arta compromisului”, componenta a managementului performant 29
Cunoasterea stiintifica, principala avutie a omenirii 30
„Stafeta generatiilor”, realitati si deziderate 31
Pledoarie in favoarea eternelor valori umaniste 33
Sub presiunea actualitatii, privind spre viitor 35
  PREZENTARE:
ARGUMENT

Ziua de 11 noiembrie 2022 a fost marcata de un eveniment important pentru comunitatea inginereasca din tara noastra: Adunarea Generala a Academiei de Stiinte Tehnice din Romania (ASTR). Prin temele dezbatute si prin hotararile adoptate, inaltul for academic a reconfirmat rolul de frunte al ASTR in promovarea si consacrarea valorilor nationale stiintifico-tehnice in dezvoltarea economiei, stiintei si culturii, a intregii societati.

Incarcate cu o profunda emotie au fost momentele in care - la incheierea mandatelor de presedinte al ASTR - prof. univ. as. dr. ing. EurIng DHC Mihai Mihaita a fost ales, in unanimitate, Presedinte de Onoare al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania si a predat „stafeta“ catre prof. univ. em. dr. ing. DHC Valeriu V. Jinescu, noul Presedinte al ASTR.

Cuvantarile rostite in cadrul de inalta tinuta academica al Adunarii Generale a ASTR, marturisirile celui de al carui nume sunt indisolubil legate fondarea si afirmarea puternica a Academiei, Mihai Mihaita, se inscriu la loc de seama in cronica ASTR.

In paginile pe care le supunem atentiei cititorilor sunt inmanuncheate texte care depun marturie pentru ziua de azi si pentru cea de maine despre ceea ce inseamna daruire, competenta, solidaritate, calitati care potenteaza remarcabilele resurse creative, dintotdeauna, ale comunitatii noastre profesionale.
  PREFATA:
  CUVINTE CHEIE: