MĂRTURISIRI. O viață trăită în industrie

  CUPRINS:
Cuprins


I .ORICE POVESTE ARE UN ÎNCEPUT

II.„VULCAN“ - UN TEST DE CAPACITATE

III.REȘIȚA - EXAMENUL DE MATURITATE

IV.DOMICILIU TIMP DE DOUĂ DECENII:
CALEA VICTORIEI NR. 133

V.BIJUTERII DE FAMILIE

VI.ADRESE PASAGERE

VII.PROPOZIȚII ȘI FRAZE DE ÎNCHEIERE
  PREZENTARE:
Cuvânt către cititor

Cartea de față juxtapune interviuri realizate în ultima vreme, în scopul configurării unui tablou cuprinzător al stărilor de lucruri și evoluțiilor într-o ramură de bază a industriei românești - construcția de mașini. Interlocutorul invitat să se exprime prin informații și aprecieri, personalitate bine cunoscută și recunoscută în domeniu, și-a consumat cea mai mare parte a vieții, în cea de a doua parte a veacului trecut, în organizarea, funcționarea și valorificarea potențialului acestui pivot al industriei grele de la noi.
Am descoperit, prin amintirile domniei sale de veteran în materie, pagini consistente, de mare frumusețe, pe care geografia economică a României le-a caligrafiat sub autoritatea unor meseriași de marcă, a specialiștilor risipiți în întreprinderi și instituții de profil.
Veți constata și dumneavoastră, cititorii că omul Ioan Avram a retrăit cu bucurie fiecare întâmplare. Ni le dăruiește cu dragoste și nouă.
În final, volumul de față parcurge, pas cu pas, o biografie personală începută cândva, la jumătatea distanței dintre culmile nașterii României Mari și urgia celui de al doilea Război Mondial, într-un sat transilvan, în vecinătate de Porolissum și Gurăslăul victorios al lui Mihai Vitezul, rostogolită prin voia sorții într-un destin exemplar.
Vă invit să-l descoperiți pe domnul Ioan Avram, inginerul de toate zilele, cu o existență clădită pe vremuri de foc, închinată unor idealuri în care a crezut și cărora le-a dedicat capacitatea și f orța intelectuală, resursele de energie, omenia preluată in integrum de la strămoși.
Vă doresc o lectură agreabilă!

Neagu Udroiu
  PREFATA:
  CUVINTE CHEIE: