Tratat de inginerie alimentara

  CUPRINS:
SECTIUNEA I: MICROBIOLOGII SI PRINCIPII DE CONSERVARE 9
1. Microbiologia produselor alimentare 13
2. Procedee de conservare a produselor alimentare 185

SECTIUNEA A II-A: TEHNOLOGII IN INDUSTRIA ALIMENTARA 379
3. Industria laptelui 391
4. Industria carnii 445
5. Industria pestelui 535
6. Valorificarea oualor 583
7. Industria conservarii legumelor si fructelor 593
8. Industria vinului 643
9. Industria zaharului 713
10. Industria amidonului si a produselor derivate 830
11. Conservarea cerealelor 948
12. Industria moraritului 1000
13. Industria panificatiei, a pastelor fainoase si a biscuitilor 1067
14. Industria uleiurilor si a grasimilor animale 1178
15. Tehnologia fabricarii maltului si berii 1300
16. Tehnologia fabricarii drojdiei de panificatie 1411
17. Industria alcoolului 1452

SECTIUNEA A III-A: PROBLEME GENERALE DE INDUSTRIE ALIMENTARA 1481
18. Derivate proteice cu utilizare in industria alimentara 1485
19. Tehnici de membrana folosite in industria alimentara. Schimbatori de ioni si adsorbanti polimerici folositi i industria alimentara 1547
20. Aspecte ale exploatarii depozitelor frigorifice si pericolul exploziilor in intreprinderi de industrie alimentara 1586
21. Igienizarea in industria alimentara 1615
  PREZENTARE:
  PREFATA:
Volumul al II-lea al TRATATULUI DE INGINERIE ALIMENTARA completeaza, in mod fericit, problematica abordata in volumul I. Tematica volumului II se refera, in primul rand , la probleme ale microbiologiei generale si speciale precum si la principiile de conservare aplicate in diverse ramuri ale industriei alimentare. Sunt abordate intr-o forma concisa dar cuprinzatoare si tehnologiile specifice fiecarui sector al industriei alimentare, oferindu-se specialistilor care activeaza in industria alimentara o serie de date importante, care ii vor ajuta sa se implice mai mult si mai competent in rezolvarea practica a problemelor pe care le ridica productia de bunuri alimentare. In ultima sectiune a volumului II sunt abordate unele aspecte ale industriei alimentare cum ar fi : tehnologia obtinerii unor derivate proteice de origine vegetala, aspecte ale exploatarii frogoriferelor, aspecte privind folosirea tehnicilor de menbrana in industria alimentara si notiuni generale privind igiena in unitatile productoare de bunuri alimenare.
Consideram ca acest volum va fi de un real folos specialistilor din industria alimentara, cadrelor didactice din invatamantul superior si preuniversitar de industrie alimentara, precum si specialistilor ce activeaza in diverse ramuri care au tangenta cu industria alimentara.
Cu speranta ca cititorii acestui volum vor gasi un sprijin in activitatea lor profesionala, autorii acestui volum, in principal cadre didactice de la Facultatea de Industrie Alimentara, Acvacultura si Pescuit, Universitatea DUNAREA DE JOS din Galati, aduc multumiri Editurii AGIR pentru sprijinul acordat in editarea acestei lucrari. Aceleasi multumiri si tipografiei care a realizat tiparirea acestei lucrari atat de vaste.

Coordonator,
Prof. dr. ing. Contantin Banu,
Membru corespondent al Academiei de Stiinte
Agricole si Silvice
  CUVINTE CHEIE: