PIETE FINANCIARE. INFRASTRUCTURA SI INSTRUMENTE - continuare de tiraj

  CUPRINS:
Prefata (Florin Danescu ) 7
Introducere 9
Sesiunea 1 PIATA MONETARA - ORGANIZARE SI INSTRUMENTE 14
Sesiunea 2 PIATA DE CAPITAL - ORGANIZARE 44
Sesiunea 3 INSTRUMENTELE CU VENIT FIX 66
Sesiunea 4 PIATA ACTIUNILOR 88
Sesiunea 5 PIATA VALUTARA 107
Sesiunea 6 INSTRUMENTE FINANCIARE DERIVATE 143
Sesiunea 7 TEORII PRIVIND RATA DOBANZII. STRUCTURA LA TERMEN A RATELOR DE DOBANDA
190
Sesiunea 8 MODELE DE EVALUARE SI STRATEGII DE INVESTITII PE PIETELE DE CAPITAL 217
Sesiunea 9 MANAGEMENTUL RISCURILOR FINANCIARE 244
  PREZENTARE:
  PREFATA:
Lucrarea de fata abordeaza un domeniu din zona financiara pe cat de complex, pe atat de incitant, atat pentru cei care profeseaza in industria serviciilor financiare, cat si pentru cei care sunt interesati de o cariera in domeniu.

Autorii reusesc sa imbine aspectele teoretice cu exemple practice inspirate din noile realitati economice. Surprinde foarte placut modalitatea interactiva de structurare, cu intrebari menite sa intareasca conceptele prezentate, exercitii practice si teste, care o transforma intr-un instrument perfect de indrumare a cititorului catre autoinstruire si autoevaluare. Intrebarile pozitionate sub forma momentelor de reflectie sunt menite sa initieze cititorul in activitatea practica pe pietele financiare, familiarizandu-l inca de acum cu ce inseamna responsabilitatea unor decizii de risc rapide, pana unde merge analiza grafica si de unde incepe analiza fundamentala. Aceasta este modalitatea in care cititorul este introdus in mecanismele pietei financiare, reusind la finalul celor 9 sesiuni de studiu sa inteleaga conceptele si componenteleesentiale utilizate in acest domeniu, pregatind astfel calea spre integrarea si insusirea lor.

Atenti la detalii, autorii reusesc sa creioneze un tablou concret si complet al pietelor financiare, demonstrand astfel ca stapanesc perfect conceptul ”ars discendi” (arta invatarii), dar mai ales stiinta de a-i invata pe altii.

Florin Danescu
Presedinte Executiv
Asociatia Romana a Bancilor
  CUVINTE CHEIE: