MIC MEMORATOR DE COȘURI DE FUM

  CUPRINS:
CUPRINS:
1. Legislatie referitoare la cosurile de fum9
2. Prescriptii tehnice referitoare la cosurile de fum27
3. Lista standardelor aplicabile73
4. Activitatea de curatare a cosurilor de fum/ocupatia cosar75
5. Caracteristicile lemnului combustibil77
6. Glosar de termeni economici, juridici si tehnici81
7. Marimi si unitati de masura 111
7.1. Sistemul international de unitati de masura 111
7.2. Sistemul MKfS de unitati 118
7.3. Unitati de masura pentru presiune cele mai utilizate in domeniul cosurilor de fum 120
7.4. Unitatile de masura a elementelor meteorologice si corelatia lor 123
7.5. Transformare unitati de presiune si de efort 124
  PREZENTARE:
„Mic memorator de cosuri de fum” este o lucrare binevenita in literatura tehnica din tara noastra, domeniul cosurilor de fum fiind aparte si, in general, ocolit atat de autoritati, cat si de proiectanti.
Memoratorul este cu atat mai util cu cat in Romania nu exista un normativ dedicat problemelor speciale de proiectare, executie si intretinere a cosurilor de fum pentru cladirile rezidentiale.
De aceea, apreciez o data in plus aparitia acestei carti care include, intre paginile ei, o mare parte dintre prevederile legislative si normative care se refera la cosurile de fum.
Lucrarea este un instrument util de lucru atat pentru proiectanti, care au la dispozitie toate cerintele impuse cosurilor de fum de catre normativele in vigoare (normativele privind instalatiile de gaze naturale combustibile, proiectarea centralelor termice mici, normativele de ventilare si climatizare etc.), cat si personalului de specialitate care se ocupa cu exploatarea si intretinerea cosurilor de fum.
Conf. univ. dr. ing. Catalin LUNGU
  PREFATA:
EurING Cristian CETATEANU isi desfasoara activitatea de peste 20 de ani in domeniul centralelor termice. Este expert tehnic extrajudiciar - membru SETEC si AEXEA si formator pentru instruirea personalului tehnic de specialitate ISCIR (Modului 1.1 - Instalatii sub presiune - Clasice). In momentul de fata este director tehnic la IMMERGAS ROMANIA S.R.L. si coactionar la TERMO SERVICE 2000 S.R.L. - firma de service centrale termice. A publicat circa 65 de articole in reviste de specialitate si prezentat numeroase lucrari la congrese/conferinte nationale si internationale. Este membru A.G.I.R., FEANI si presedintele “Asociatiei Cosarilor” din Romania.
ing. Florin CETATEANU este, din 2007, expert tehnic extrajudiciar in cadrul SETEC-AGIR (Societatea Expertilor Tehnici Extrajudiciari si Consultanti din cadrul Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania). Membru al AEXEA (Asociatia Expertilor Europeni Agreati), din 2009, membru al A.G.I.R. (Asociatia Generala a Inginerilor din Romania) si emmbru fondator si vicepresedinte al ASPIR (Asociatia Profesionala a Specialistilor din Domeniul Echipamentelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat). In anul 2010 a dobandit calitatea de formator pentru instruirea personalului tehnic de specialitate ISCIR (Modulul 1.1 - Instalatii sub presiune - Clasice) si deasemenea este formator pentru Fochisti cazane de apa calda si cazane de abur de joasa presiune. A tinut cursuri de formare profesionala in domeniul centralelor termice si cosurilor de fum atat in tara, cat si in Republica Moldova. Participant la congrese si conferinte nationale si internationale, a publicat peste 60 de articole in revistele de specialitate.
  CUVINTE CHEIE: