FENOMENE MAGNETICE NEELUCIDATE

  CUPRINS:
Partea I. MAGNETISMUL
1. Comentarii din istoria stiintei 19
2. Magnetismul 21
3. Gravitatia 23
4. Gravitatia versus relativitatea 28
5. Teoria relativitatii. Echivalentul masa-energie 29
6. Newton versus Einstein 30
7. Bohr versus Einstein 37

Partea a II-a. ELECTROMAGNETISMUL
8. Campuri electromagnetice 41
9. Campul de energie universala 43
10. Legea inductiei electromagnetice 47
11. Legea fluxului electric 49
12. Legea polarizarii electrice temporale 50
13. Legea circuitului magnetic 50
14. Legea fluxului magnetic 51
15. Legea conservarii sarcinii electrice 51
16. Legea conductiei electrice 51
17. Legea transformarii energiei electromagnetice 52
18. Legea legaturii in camp electric 52
19. Legea polarizarii temporale 52
20. Legea magnetizatiei temporale 53
21. Sarcina electrica 53
22. Campul electric 53
23. Campul magnetic 54

Partea a III-a. RADIATIA ELECTROMAGNETICA
24. Unda electromagnetica 59
25. Spectrul electromagnetic 63
26. Gravitatia cuantica 67
27. Magnetosfera terestra 69
28. Ionosfera terestra 73
29. Bioenergie umana 79
30. Biomagnetism 95
31. Bioenergetica Universului 100

Partea a IV-a. FENOMENE MAGNETICE NEELUCIDATE
32. Consideratii stiintifice ale autorului 107
33. Antigravitatia. Materie cu masa zero si viteza infinita 108
34. Sustentatia magnetica. OZN. Tren de mare viteza, 500 km/h 112
35. Telepatia 115
36. Teleportarea. Experimentul Philadelphia 120
37. Distorsiunea mentalului. Triunghiul Bermudelor 135
38. Campuri electrice cu efecte distrugatoare. Cutremure 144
39. Lumina. Culoarea. Zgomotul 152
40. Memoria. Spalarea creierului. Revenirea memoriei 161
41. Hipercamp energetic uman. Cancerul 166
42. Corpul si campul spiritual uman. Stresul 177
43. Magnetismul si energia libera 183
44. Sistemul energetico-informational uman 188
45. Energia orgonica 193
46. De ce punct si nu virgula 196
47. Sensul real al existentei si al progresului 204

Partea a V-a. PERPETUAREA UMANITATII
48. Consideratii metafizice 209
49. Renasterea 212
50. Campul fizic, campul de memorie si campul de executie 214
51. Unda PSI 216
52. Kami Umai 218
Bibliografie 231

DESPRE AUTOR:
  PREZENTARE:
Fenomenele magnetice neelucidate prezentate in carte constituie o provocare pentru toti cei ce vor sa stie aceste fenomene, ca de exemplu:

- Ce este teleportarea si cum se produce
- Ce este antigravitatia si cum se realizeaza
- Ce este premonitia-telepatia Cum se explica Este reala
- Ce este sustentatia magnetica Cum navigheaza OZN-ul. Este posibil
- Ce este distorsiunea mentalului (spalarea creierului) Este posibila Cum se realizeaza Cum se explica fenomenele din Triunghiul Bermudelor
- Masa egala cu zero. Viteza mai mare decat viteza luminii.
- Ce este lumina, cum se creeaza, din ce este facuta Dar culoarea
- Ce este memoria Ce este revenirea memoriei, dupa distorsiunea mentalului
- Ce este campul spiritual uman Cum si unde se gaseste si cum poate fi folosit pentru scopuri terapeutice
- Ce este energia orgonica umana Ce scop are in perpetuarea speciei
- Ce este hipocampul energetic uman Exista La ce foloseste
- Ce este energia libera Poate fi folosita Cum De cine
- Ce sunt campurile electrice cu efecte distrugatoare (HAARP)

Toate acestea se gasesc explicate stiintific cu argumente tehnice si fenomenologice. Se dau exemple concrete.

Dupa citirea acestei carti, cititorul poate fi lamurit, ca sa nu zic luminat, asupra unor fenomene neelucidate din ratiuni bine cunoscute.
CUVANT INAINTE:

La nivel de discutii stiintifice, in cadrul academic, la congrese nationale si internationale si in cadrul orelor de curs, la facultatile de profil, in special de profil tehnic, nu se analizeaza intotdeauna baza proceselor din fenomene, ci efectele si rezultatul calculelor si al masuratorilor. Aceasta nu este un lucru in defavoarea progresului stiintific. Insa, se constata ca de fiecare data cand se abordeaza o discutie tehnico-stiintifica legata de fenomene ca, de exemplu, ce este gravitatia sau ce este magnetismul, se evita continuarea discutiei, din diverse motive. Ori ca nu se stapaneste fenomenul, ori se afirma „am depasit acest stadiu“, desi fenomenul nu este stapanit. Nu trebuie sa ne fie jena a afirma ca nu-l stapanim, deoarece progrese remarcabile in stiinta fundamentala nu s-au facut in ultimele decenii. Nu fac o afirmatie gratuita cand afirm ca premiile Nobel pentru fizica se dau pentru descoperiri care ulterior sunt contestate si nerecunoscute de savantii sau de cercetatorii care fac experiente si care dovedesc ca descoperirea mai are de asteptat sau poate fi chiar infirmata. In cartea sa ``Scurta istorie a timpului``, Stephen W. Hawking, acest savant al zilelor noastre, face referiri in multe cazuri la afirmatia respectiva, chiar si la teoriile si postulatele lui Einstein.

Ridic aceasta problema importanta pentru stiinta deoarece specialistii, savantii si chiar cercetatorii refuza a da explicatii fenomenelor fundamentale cu care se opereaza de secole. Pentru a fi mai explicit, ma refer, pe langa gravitatie si magnetism, la ce este lumina, cum citeste culorile ochiul uman, ce este biocampul si relatia dintre el si creier, ce este campul electric, campul magnetic sau electromagnetic (nu cum se genereaza, asta o stim), ce este, din ce se compune, sau cine genereaza liniile magnetice, cum se realizeaza atractia sau respingerea magnetica, cum s-au format polii magnetici ai Pamantului, cum se pot schimba si de catre cine Daca ne-am ocupa de aceste fenomene, pe care de multe ori le ignoram, am putea sa descoperim, prin cunoasterea lor, multe lucruri cu care ne confruntam si nu le gasim raspunsul. Ca, de exemplu, o serie de aparate medicale care utilizeaza campuri electrice sau campuri magnetice sau raze X, sau alte raze, dintre care unele sunt nocive pentru om, inrautatesc sanatatea omului, chiar daca el are alta afectiune, sau se pot inventa materiale noi sau substante cu proprietati pentru combaterea unor afectiuni cum sunt cancerul, diabetul etc.

De multe ori suntem pusi in situatii jenante pentru ca nu putem da satisfactie unor studenti care pun intrebari, de exemplu la cursul „Campuri electromagnetice poluante“, curs pe care l-am predat multi ani, referitoare la o serie de fenomene, cum ar fi: ce este particula, ce este masa, ce este lumina, ce este biocampul, cum se produce distorsiunea mentalului sau ce este telepatia, ce este teleportarea sau invizibilitatea sau ce este antimagnetismul, ca fenomene si ce sunt ele Acestea sunt problemele care ar trebui explicitate si care vor crea viitorul in stiinta.

Am crezut ca nu sunt in stare sa disec fenomenele, desi, la institutul de cercetari in domeniul in care am lucrat, am facut masuratori electrice si de campuri electromagnetice si am intocmit rapoarte, impreuna cu echipa de cercetatori cu care am lucrat, timp kV si instalatiile de siguranta a circulatiei trenurilor feroviare si de metrou. Am publicat carti la Editura Academiei Romane pe teme de sustentatie magnetica a trenurilor de mare viteza, la 500 km/h si peste aceasta viteza, am elaborat metodologii de calcul in sustentatia magnetica a vehiculelor de cale ferata, la greutati de sute de tone pe vehicul, lucrari care se gasesc in biblioteca metropolitana a Bucurestiului, cu numele meu ca autor.

Plecand de la aceste elemente stiintifice, in decursul anilor am studiat tratate ale marilor savanti ca Newton, Hawking si altii, teoriile magnetismului, gravitatiei, relativitatii, mecanicii cuantice, incertitudinii etc., pentru a ma lumina in domeniul gravitatiei, dar mai ales al magnetismului si electromagnetismului. La toate acestea, pot afirma ca o serie de fenomene ca teleportarea, transmiterea si influenta biocampurilor asupra oamenilor, antimagnetismul, invizibilitatea, influenta campu rilor electrice de mare putere asupra mintii umane si asupra fenomenelor naturale, cum sunt cutremurele si aurorele boreale ca fenomene de interactiune intre gravitatie si magnetism, viteza campului magnetic mai mare decat viteza luminii, la mase egale cu zero, energii libere din gravitatia terestra nu sunt stapanite. Unele dintre aceste fenomene vor fi comentate si explicitate in partile a treia si a patra a prezentei lucrari. Primele trei parti ale acestei lucrari vor fi destinate prezentarii unor teorii si descoperiri in domeniul magnetismului, gravitatiei, particulelor din care este creata materia, descoperiri ale marilor inaintasi, savanti de renume care au primit premii Nobel.

Nu pot sa nu amintesc ce imi spunea prof. univ. dr. ing. Dolphi Drimer, specialist vizionar al stiintelor exacte, ca se poate obtine energie libera din decomprimarea materiei, ca metodele de calcul si principiile sunt deja determinate de dumnealui si pot fi puse in practica pentru obtinerea de energie libera, atat de necesara in prezent si mai ales in viitor, cand combustibilii fosili vor fi aproape sau complet epuizati.

Doresc sa prezint un paragraf din cartea ``Scurta istorie a timpului``, a savantului Stephen W. Hawking, si anume: „Pana acum majoritatea oamenilor de stiinta au fost prea ocupati cu elaborarea noilor teorii care descriu ce este Universul, pentru a pune intrebarea „DE CE ”. Pe de alta parte, oamenii a caror treaba este sa intrebe de ce, filosofii, nu au putut tine pasul cu progresul teoriilor stiintifice“.

Intreb, nu a venit momentul ca NOI sa punem intrebarea ce este lumina, ce este fotonul, ce este materia, care este diferenta intre materie si masa, ce este energia si cine o are, de ce viteza luminii este limitata si de cine, care este viteza campului magnetic, cum s-au creat Magnetosfera si Ionosfera, ce este gravitatia, ca fenomen, cum interactioneaza ele etc.

Consider ca o parte din lucrarile prezentate in carte vor contribui la lamurirea unor fenomene neelucidate, in domeniul electromagnetismului si gravitatiei, si vor da un impuls descoperirilor
stiintifice si tehnice in prezent, dar mai ales in viitor.

Autorul
Prof. univ. dr. ing. Dumitru MIHAILESCU
Cercetator stiintific gr. I

DESPRE AUTOR:

Profesor universitar, doctor inginer, titular de curs: „Campuri electromagnetice poluante“, „Compatibilitatea electromagnetica“; cercetator stiintific gradul I la Institutul de Cercetari Cai Ferate (ICPTT) Bucuresti; presedinte si membru fondator al Fundatiei pentru Promovarea Stiintei si Tehnicii Feroviare (PROFER); presedinte si membru fondator al Centrului de Resurse in Transporturi (CR-TRANS); membru al Academiei de Transport a Federatiei Ruse; ultimele carti publicate la Editura Academiei Romane: „Locomotive cu motoare sincrone. Sisteme moderne de comanda si reglare automata“, „Sustentatia si propulsia magnetica in transportul feroviar“.
  PREFATA:
Magnetismul contine atragerea si respingerea. Pornind de la aceasta constatare, ca din ce in ce mai rari sunt tinerii care dezvolta o pasiune pentru stiinta, desi se cunoaste ca stiinta si tehnologiile reprezinta motorul civilizatiei umane, autorul a dorit sa-si aduca contributia la dezvoltarea pasiunii tinerei generatii pentru cunoastere.

Lumea actuala este tot mai complexa si se afla intr-o permanenta schimbare, determinata de evolutia fulminanta a tehnologiilor, datorita contributiei marilor creiere ale lumii stiintifice si a altor elite creatoare din cercetare-dezvoltare-inovare. Acestora le datoram schimbarea vietii noastre in mai bine.

Doresc sa subliniez ca prin aceasta carte se prezinta informatii stiintifice si tehnologice de calitate, intr-un mod sintetizat pentru cei care nu au timp sa citeasca si sa parcurga un numar foarte mare de articole din literatura de specialitate in acest domeniu al magnetismului si de informatii care apar prin intermediul cartilor si al Internetului.

Consider ca aceste informatii prezentate in carte, sub forma stiintifica si de calitate, pe intelesul tuturor cititorilor cu o pregatire chiar si medie, pot servi la imbogatirea cunostintelor unei generatii sugrumate de pseudo-stiinta, dezinformari provocate in mass-media si pe Internet, acestea constituind de cele mai multe ori intoxicari si dezinformatii cu un scop bine determinat, in interesul unor grupuri care doresc sa obtina profit cu orice pret sau care urmaresc alte scopuri oculte.

Ce este mai curent in societate: persoane pe care le placi si altele pe care sa nu le intalnesti. Erau timpuri in care exista numai fenomenul magnetic, acceptat, doar neinteles. Sigur, savantii lumii s-au preocupat de magnetism. In timpul lui Edison, cand fenomenele electrice erau in toate mintile, marele savant Tesla licita aplicatiile campului magnetic.

In anii nostri, aplicatiile au trecut de la micile componente la mari si importante realizari. Nu ne putem imagina cel mai neinsemnat radio fara antena, dupa cum trenurile ultrarapide se bazeaza exclusiv pe forte magnetice.

Subliniez ca factorul principal, care poate contribui decisiv pentru alegerea cailor care sa asigure existenta civilizatiei actuale si dezvoltarea ei in continuare, este asigurarea accesului la cunoastere a marilor mase ale populatiei lumii, prin accesul la educatie.

Fenomenele magnetice au deschis capitole noi, inedite, in stiinta:
- teleportarea;
- antigravitatia;
- vitezele superluminice;
- memorie umana;
- spiritul uman.

Fara indoiala, magnetismul nu este numai un apanagiu al vietii pamantene, ne asteptam sa-l gasim si pe celelalte planete ale sistemului solar, dar si in afara acestuia.

Cartea este de fapt o lucrare de aventuri. Se discuta cu spirit stiintific fenomene care ne framanta:
- experimentul Philadelphia;
- Triunghiul Bermudelor;
- cercetari parapsihologice etc.

Sunt aventuri umane, largi, unele chiar neelucidate in care fortele magnetice joaca un prim rol.

Scopul prezentei carti este cel de a oferi generatiilor actuale de cititori dornici de cunoastere, intr-un mod cat mai accesibil posibil, imaginea conceptiilor actuale despre magnetism, univers si viata si directia in care lumea stiintifica presupune ca se indreapta civilizatia actuala si chiar evolutia speciei umane.

Avand o noua imagine despre univers si viata, construita pe evolutia vietii si a civilizatiilor pe Pamant, lumea stiintifica prezinta principiile dupa care trebuie sa se conduca omenirea pentru a asigura viitorul existentei si dezvo ltarii civilizatiei noastre.

A citi randurile cartii scrise de un mare profesionist si dascal al fenomenelor magnetice, profesorul universitar dr. ing. Dumitru Mihailescu, este un privilegiu regal.

Recomand sincer cartea care lumineaza intunericul stiintei, fenomenele magnetice neelucidate apar declansand noi intrebari, care captureaza gandirea umana.

Fericire de cei care pot rasfoi paginile acestei cartii.

Bucuresti, 09.10.2013
Acad. Dolphi Drimer
  CUVINTE CHEIE: